ВЕСТИ

 • Сè што сакавте да знаете за совети за пипети и повеќе

  Тешко е да се поверува дека едноставните, пластични обликувани совети за еднократна употреба се лебот и путерот на молекуларната биологија, хемијата и светот на медицината.

 • Што е 2D баркод?

  2D баркод е збир на мали геометриски форми организирани во квадрат или правоаголник за складирање на информации. Тие обезбедуваат стотици пати поголема количина на податоци отколку што може да складира 1D баркод.

 • Постава за формат SBS: Потеклото на стандардите за микроплоча.

  Американскиот национален институт за стандарди (ANSI) и Здружението за биомолекуларно скрининг (SBS) сега го именуваа Друштвото за лабораториска автоматизација и скрининг (SLAS) одобри стандард за микроплочи во 2004 година.

 • Карактеристики и решенија на течни стоечки торбички

  Поради посебните својства и богатата разновидност на течни производи, техничките барања за пакување се исто така повисоки. Овој напис има составено четири основни технички барања применливи за м

 • Микробиолошка стерилна хомогена кеса

  Микробиолошки стерилни хомогени кеси главно се користат за безбедно и ефикасно подготвување на прехранбени, фармацевтски, земјоделски и еколошки примероци. Употребата на филтер кеси за време на хомоге

 • Мајстор за превенција од бактерии - стерилна кеса

  Зошто е одржувањето на стерилна средина толку важно? Бидејќи болниците, клиниките, стоматолошките ординации, старечките домови и другите места каде пациентите добиваат каков било вид третман се поволни места за г

 • Добар помошник за лабораториски пренос на течности | Серолошка пипета

  Најчестата операција на пипетирање во биолошките и хемиските експерименти е операцијата на пипетирање. Различна опрема за пипетирање и потпорни потрошни материјали се користат заедно едни со други за да се задоволат нашите различни експериментални потреби. Потрошниот материјал што се користи за пипетирање со микро волумен е врв на пипета, а потребна е пипета за пипетирање со голем волумен.

 • Како да изберете кеса за земање мостри за гас?

  Правилниот избор на кеси за земање примероци на гас може подобро да ја измери вистинската вредност на примерокот што се мери, да ги намали економските трошоци, да ја подобри ефикасноста и да ги намали грешките. Ајде да погледнеме во adva

 • Резиме на барањата за микробиолошко тестирање

  Барањата и чекорите за микробиолошко тестирање се следните: Барања за асептичко работење: 1. Мора да носите работна облека и работна капа при инокулација на бактерии.2. При инокулација на дамка од храна

 • Стерилни кеси за земање примероци | Потрошен материјал за земање примероци од микроби

  кедун стерилни кеси за земање примероци се користат во земање примероци од животната средина, биомедицински и фармацевтски истражувања, тестирање на квалитет (QC/QA), апликации во прехранбената индустрија, како и клинички лекови и медицина за животни итн.

 • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја